
Düzce’de balık tutulabilecek yerler adlı yazımızda Düzce il sınırlarında bulunan, amatör ve sportif olarak balık tutmaya uygun yerleri sizin için derledik.
Düzce iline bakıldığında su kaynakları açısından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Bulunduğu coğrafi konum açısından hem tatlı su hem de tuzlu su balıkçılığına elverişlidir.
Hasanlar Barajı
Düzce’nin Yığılca ilçesinde bulunan Hasanlar Barajı, Düzce merkeze yaklaşık 25 km mesafededir. Barajın eşsiz güzelliği ve büyüklüğü, balık tutmaya elverişlidir. Sessiz sakin bir yer olan Hasanlar Barajı’na gitmeyi düşünüyorsanız, tabelalandırmaların yetersizliğini ve keskin virajları göz önünde bulundurmanız gerekli. Ayrıca herhangi bir mesire alanı ve işletme mevcut değil.

Yayakbaşı Göleti
Diğer adıyla Bozbey göleti olarakta bilinen bu göl oldukça büyük ve balık tutmak içinde uygun bir yerdir. Düzce’ye 20 km olan bu gölette mesire alanı veya herhangi bir işletme yoktur fakat piknik yapmaya elverişli bir yerdir. Eğer Yayakbaşı Göleti’ne gitmek isitiyorsanız, haritada Yayakbaşı gölet yazıldığında köyün merkezini gösteriyor. Köyün merkezinden dümdüz aşağı doğru inildiğinde ise gölet karşısınıza çıkıyor.

Efteni Gölü
Düzceye 25 km uzaklıkta olan Efteni gölü, Gölyaka ilçesine bağlıdır. Kültür portalında olta balıkçılığına örnek olarak gösterilen yerler arasındadır fakat Efteni Gölü koruma sahası alanına girdiği için, tabelalarında balık tutmanın yasak olduğu yazıyor. Eğer Efteni gölüne gidip balık tutmayı düşünüyorsanız, ceza yemeyi göze almış demek olacaksınız. Ayrıca günlük 10 tl makbuz keserek balık tutmaya izin verilen bir kısım varmış.

Muncurlu Göleti
Muncurlu Göleti ailecek balık tutmaya gidilecek uygun bir yerdir. Mesire alanı ve işletmeye ait ihtiyaç giderilecek yerleri mevcuttur. Muncurlu göleti, Düzce il merkezine oldukça yakındır ve 10 km uzaklıktadır.

Kurugöl
Kurugöl tabiat parkı içerisinde bulunan bu göl, sessiz ve sakin bir yerdir. Düzce iline 15 km uzaklıkta kalmaktadır. Olta balıkçılığına uygun Kurugöl’e gitmeyi planlıyorsanız gidiş yolları d100 den çıktıktan sonra toprak yol ve bir hayli bozuk yollar olduğunu aklınızda bulundurun.

Topuk Yaylası
Asfalt yollara sahip olan, bolu yolu üzerinde bulunan topuk yaylası ailecek balık tutulabilecek yerler arasındadır. Mesire alanı ve ihtiyaç için işletmeler mevcuttur. Aynı zamanda, hangi mevsim ve kaç adete kadar balık tutabileceğiniz konusunda bilgilendirici bir tabela da bulunmakta.

Torkul Göleti
Torkul Yaylasında bulunan bu gölet Düzce merkeze 35 km uzaklıkta yer almaktadır. Kamp yapmaya ve olta balıkçılığına elverişli olan bu gölette huzurlu bir şekilde balık tutabilirsiniz.

Akçakoca
Karadeniz bölgesinde yer alan Düzce merkez iline 30 km uzaklıkta bulunan ve 35 km uzunluğunda denize kıyısı olan Düzce’nin tek ilçesi Akçakoca’dır. Eğer malzemeleriniz tuzlu su balık avı için uygunsa, Düzce ilinde gidebileceğiniz tek yer Akçakoca Sahili’dir. Bu 35 kilometrelik kıyı şeridi boyunca avlanabileceğiniz bir çok nokta bulunmaktadır. Yazın turistik bölge olması açısından kumsallar yerine kayalık alanlarda avlanılabilirken, kışın ise kumsal taraflarında da avlanabilirsiniz.
