İçeriğe geç

Bu Taktikler ile Elektrik Faturanızı Yarı Yarıya Düşürün

Elektrik yaşamımızda önemli bir yere sahip, vazgeçilmez bir kaynaktır. Elektriksiz bir yaşamın düşünülemediği bir dünya da, elektriksiz 2 dakika, tüm işleri aksatabilmektedir. Durum böyle olunca Elektriği doğru tüketmek, gereksiz kullanımın önüne geçmek oldukça önemlidir.

Son zamanlarda elektrik faturalarının fazla gelmesi ile elektrik harcamalarını en aza için çözüm arayışları içerisine girilmeye başlandı. Elektrik faturası nasıl az gelir? Elektrik faturası nasıl en aza indirilebilir? gibi soruların cevaplarını “bu taktikler ile elektrik faturanızı yarı yarıya düşürün” adlı yazımızda derledik.

Elektrik Faturasını Yarı Yarıya Düşürmek İçin Taktikler

elektrik faturası

1. Elektrik Faturası Fazla Gelmesin İstiyorsanız, Prizde Fiş Bırakmayın

Çoğumuz telefonu şarj ettikten sonra, şarj aletini prizden çıkarmayı unutabiliriz. Prizde unuttuğumuz şarj cihazının, telefon takılı olmasa bile elektrik tükettiğini biliyor muydunuz? Şarj aleti gibi daha birçok takılı unuttuğumuz fişler, aslında fark etmesekte elektrik faturamıza yansıyor. Televizyon için takılı olan fişler, üçlü prizde yanan kırmızı tuş… Bunlar da istemeden elektrik faturamıza ek bir meblağ olarak yansıtılmaktadır. Eğer elektrik faturasının daha az gelmesini istiyorsanız, prizde fiş unutmamalısınız. Üçlü prizlerinde güç tuşunu kapatmalısınız.

2. Oturmadığınız Odaların Işığını Açık Tutmayın

Çoğumuz fark etmesekte bir odaya gittiğimizde orada bulunan ışıkları açık unutup dönebiliyoruz veya bunu ailemizden bir birey, hatta çocuklar daha sık yapabiliyor. Işıkları kontrol etmek, boşuna yanan ışıkları kapatmak sizi ekstra gereksiz elektrik faturasından kurtaracaktır.

Kimsenin olmadığı odaların ışığını kapatırsanız bu da mutlaka elektrik faturanıza olumlu yönde yansıyacaktır.

3. Daha Tasarruflu Bir Ampul Edinin

Eski tip ampuller her ne kadar hoş bir görünüme sahip olsalar dahi fatura açısından biraz maliyetli olabilmektedirler. Genel olarak evlerde kullanılan Edison ampuller ucuz oluşundan dolayı tercih edilse de daha fazla enerji tüketimi sağlar. Elektrik faturanızdan kar etmek istiyorsanız, Edison ampul yerine LED ampulleri tercih edebilirsiniz. LED ampuller hem daha fazla aydınlatırken aynı zamanda da daha tasarrufludurlar.

elektrik faturası

4. En Önemlisi! Üç Zamanlı Tarife Saatlerini Bilin! Elektrik Faturasından Tasarruf Edin

Üç zamanlı tarife saatlerini bilmeniz ve ona göre ev aletlerini çalıştırmanız elektrik faturasını neredeyse yarı yarıya düşürebilme imkânı sağlıyor.  Bu üç zamanlı tarife gündüz, puant ve geceden oluşuyor.

Gündüz saatleri 06:00 ve akşam 17:00 arasında çalıştırdığınız elektrikli ürünlere normal ücretlendirilme yapılıyor.

 Eğer puant yani en çok tüketime müsait saatler anlamında kullanılan saat diliminde ev aletlerini çalıştırırsanız 2 katı civarı fatura ücretlendirilmesi olduğunu duymuş muydunuz? Puant saatleri 17:00-22:00 arasında oluyor. Elektriğin en çok tüketilen bu zaman diliminde, faturanızın kabarık gelmesini istemiyorsanız elektrikli ürünleri bu saatlerde çalıştırmamaya özen göstermelisiniz.

En Uygun Tarife Gece Tarifesi

Komşularınız rahatsız olmuyorsa çamaşır, kurutma, bulaşık vb. gibi makinelerinizi gece çalıştırın!

Gece 22:00’den sonra elektrik tarifesi normal elektrik tüketimine göre yarı yarıya indirimli oluyor. 22:00’da başlayıp 06:00’ya kadar devam eden bu tarife saatlerinde, elektrikli aletleri çalıştırırsanız gündüz tarifesine göre yarı yarıya elektrik tasarrufu etmiş olacaksınız.

5. Bir şey yemeyecekseniz Buzdolabını Açmayın

Buzdolabını bazen bir şeylere göz atmak için, bazense boş boş bakmak için dahi açabiliyoruz. Sürekli alışkanlık haline getirdiğimiz buzdolabı kapaklarını açıp kapatmanın da aslında çok fazla elektrik tüketimine sebep olduğunu biliyor muydunuz? Buzdolabı kapağını her açıp kapattığınızda, buzdolabı kendini tekrar soğutmak için enerji harcıyor. Harcanan tüketim de faturaya yansıyor. Bu sebeple gerekli olmadıkça buzdolabı kapağını sürekli açıp kapatmamalısınız.

elektrik faturası

Anasayfa’ya gitmek için tıklayınız.

Bir Cevap Yazın